Wilman tunnuksia kalastetaan väärennetyn Wilma-sivun kautta

Wilman palveluntarjoajan Visman tietoon on tullut, että ulkoinen taho on luonut kopion yhden kunnan/oppilaitoksen Wilman etusivusta. Hyökkääjä pyrkii tämän avulla keräämään käyttäjien käyttäjätunnuksia ja salasanoja. Etusivun kopio on muutoin identtinen oikean Wilman kanssa, paitsi osoitteen .fi-pääte on muutettu.

Toistaiseksi tiedossa on, että hyökkäys kohdistuu ainoastaan yhden kunnan/oppilaitoksen Wilmaan. On kuitenkin syytä varautua siihen, että tällaista voi esiintyä myös muissakin kunnissa/oppilaitoksissa.

Visma on käynnistänyt ehkäisevät toimenpiteet yhdessä viranomaisten kanssa, kalastelusivujen poistamiseksi. Tietojen kalastelusta ja Wilma-tunnusten väärinkäytöksistä tehdään aina rikosilmoitus.

Varmistaaksesi, että olet oikealla Wilma-sivulla

• Älä googleta osoitetta, vaan käytä koulun antamaa oikeaa osoitetta
  • Tarkista, että verkko-osoite on ouka.inschool.fi
  • Tallenna oikea osoite (ouka.inschool.fi) selaimeen ja jatka sen käyttämistä
  • Käytä Oulun kaupungin https://www.ouka.fi/oulu/koulutus-ja-opiskelu  tai koulun www-sivuilla olevaa Wilma kirjautumislinkkiä
  • Mikäli mahdollista käytä Wilman mobiilisovellusta

Mikäli epäilet, että tunnuksesi on joutunut vääriin käsiin, vaihda salasana välittömästi.

Jakolinkki