Etäopettajapäivä

Syksyn 2021 etäopettajapäivä vietetään perjantaina 12.11.2021. Kokoonnumme Oulussa Kastellin monitoimitalossa.

Tulethan terveenä ja huolehdit käsi- ja yskimishygieniasta! Oulun kaupungin korona-tilanteen seuranta.

Ohjelma (muutokset mahdollisia)

klo 9:00 - 9:30

• aamukahvit ruokalassa
    • kahvi/ tee, karjalanpiirakka-buffa, metsämarjasmoothie

klo 9:30 - 11:30 auditoriossa

• Pekka Peura, opettaja ja arviointikulttuurin intohimoinen kehittäjä: Näin onnistut arviointityössä

Opettajan tekemän arviointityön keskeisimpiä tavoitteita on opiskelijan oppimisprosessin ohjaaminen ja tukeminen menestyksekkäästi. Luennolla käsitellään monipuolisesti onnistuneen arviointityön edellytyksiä ja käytännön työkaluja niin etä- kuin lähiopetuksen näkökulmasta.

klo 11:30

• lounas ruokalassa
    • kalanugetit/ kasvis-jalapenonugetit, chilimajoneesi, perunasose, vihersalaatti
    • kahvi-to-go

ruokailun jälkeen/ aikaisintaan klo 12:00 lähtien toimintaa ryhmissä

• luokassa 42077 (2. kerros) äidinkieli ja kirjallisuus: Aineryhmän omaa työskentelyä ja keskinäistä koulutusta äidinkielen ja kirjallisuuden opetuksen hyviin käytänteisiin.
  • luokassa 41022 (1. kerros) kielet: Karoliina Inha OPH:sta sparraa Kieliprofiilista.
  • luokassa 41036 (1. kerros) matemaattiset aineet: Janne Venho MAOL:sta kouluttaa Python-ohjelmoinnin perusteisiin.
  • luokassa 42075 (2. kerros) katsomusaineet: Heikki Hyyryläinen ja Jouni Joronen Otavalta valmentavat kustantajan digimateriaalin ja oppimisalusta vuorovaikutteiseen käyttöön etäopetuksessa.
  • luokassa 42076 (2. kerros) historia ja yhteiskuntaoppi: Heidi Wahl ViltOnLearningistä pitää työpajaa vuorovaikutuksesta verkossa ja opiskelijoiden rohkaisemisesta etänä.
  • luokassa 41062 (1. kerros) biologia, maantiede, terveystieto: Ilmastolukioiden Paula Ratava johtaa ilmasto-workshopia.

Mikä on yksilön rooli ilmastotyössä, entä yhteisön? Kuinka koulun toimintakulttuuri muuttuu kestäväksi? Miten päästösäästöt yhdistyvät opetussuunnitelmaan?

Nuorten ilmastohuolet ja ekososiaalisen sivistyksen tarve käynnistivät Pohjois-Pohjanmaalla hanketyön, jolla pyritään tukemaan koulujen ja niiden sidosryhmien ilmastotyötä ja rakentamaan toimintamallia kohti hiilineutraaliutta. Luodun Koulun korjausoppaan avulla yksilöt ja yhteisöt voivat näyttää ja hankkia ilmasto-osaamista asenteella Tee-se-itse-mutta-yhdessä. Tutustutaan pajassa ilmastomateriaalien käytännön soveltamiseen omassa opetuksessa ja koulun arjessa. Keskustellaan myös ilmastoaiheen käsittelyn haasteista ja hyödyistä kouluissa.

klo 15:00

• iltapäiväkahvit ruokalassa
    • kahvi/tee, vegaaninen omenapiirakka, vaniljavaahto

Huomaathan, että ryhmien teemat ovat aineryhmien toiveiden perusteella valitut, mutta ryhmät eivät ole suljettuja. Eli esimerkiksi kokenut ohjelmoija voi jättää alkeiden kertaamisen väliin ja valita itseään enemmän kehittävän vaihtoehdon toisesta aineryhmästä jne.